5 iulie 2017

Vara e în toi – aceasta este și motiv de relaxare, dar și o perioadă de atenție specială pentru purtătorii lentilelor de contact. Dar de ce oare, doar anume cu lentilele de contact fața poate primi băi de soare uniform, ceea ce nu permit ochelarii? Explicația este simplă – ochii sunt mai sensibili la temperaturile ridicate, iar lentilele de contact presupun  o solicitare mai sporită pentru ochi. Deaceea, tocmai e momentul de a acorda o atenție mai gentilă ochilor noștri.
Prima aducere aminte ar fi respectarea timpului de port al lentilelor. Căldurile exсesive provoacă dilatarea vaselor sanguine, inclusiv celor a sclerei, ceea ce poate provoca senzații de iritare și roșеață a ochilor. Cu atât mai mult crește și riscul infecțiilor oculare.
O altă propunere este de a vă folosi din plin de ochelari de soare calitativi, cu protecție UV corespunzătoare. De fapt, tocmai lentilele de contact oferă posibilitatea de a alege brand-ul de ochelari dorit, fără a face comandă pentru lentile de ochelari de soare cu dioptrii. E adevărat că, în prezent, există lentile de contact cu protecție UV, totuși, este recomandat de protejat și zona paraorbitală a feței.
Următoarea propunere poate pune la grea încercare doаmnele și domnișoarele. Este vorba de reducerea machiajului... Acum, când e cald, pielea respiră mai abundent și caută să se răcorească, activizând glandele sudoripare, fapt care va mări riscul ca machiajul să nimerească în ochi. Dar și puținul  machiaj folosit e de dorit să fie non-alergic.
Igiena este un lucru firesc, însă, igiena ochilor pentru purtătorii lentilelor de contact trebuie să fie la un nivel mai înalt, decât cel obișnuit. Aceasta este și mai important acum, cînd pielea, fiind transpirată, atrage mai mult particolele de praf din aer.
Este foarte binevenit de a folosi lentile de contact cu un înalt grad de permiabilitate pentru oxigen. Lentilele de ultima generație din silicon-hidrogel răspund acestei cerințe în modul cel mai deplin posibil în prezent. În Chișinău, în rețeaua de magazine „Astro Optica”, există o alegere optimală pentru astfel de lentile. În special, Air Optix ® plus HydraGlyde de la Alcon (SUA) oferă cele mai inovatoare oportunități: umezire sporită la suprafața lentilei și protecție de depuneri – tocmai ceea ce este deosebit de necesar acum!
Tot aici, în dependență de preferințele persoanle, se află la alegerea D-stră și astfel de brand-uri, cum ar fi Johnson&Johnson, Cooper Vision, Bausch&Lomb.  

Deci, acestea sunt unele sugestii simple, dar importante pentru a vă simți relaxați și a evita neplăcerile, ce ar putea fi cauzate de căldurile mari. Fiți atenți, dar, față de ochii voștri și ei vor fi atenți pentru voi!