18 aprilie 2019

Картинки по запросу BluV® Xpert

Ce senzații simțiți când priviți cerul fără nici un nourași, de o culoare infinit de albastră!! Probabil, o dorință de a fi activ – un avânt pentru a fi în zbor! Și această stare este firească, deoarece culoarea albastră are un efect benefic: lumina albastru-turcuaz stimulează reflexul pupilar al ochiului și părțile creerului în care se produce melatonina; ulterior tonizează tot organizmul, inclusiv și performațele cognitive și dispoziția. La fel, sunt benefice și razele UV, chiar dacă nu se văd cu ochiul liber – în cantități moderate ele îmbunătățesc procesele metabolice în organizm și stimulează formarea vitaminei D. Totuși, orice lucru bun este benefic, dacă este administrat cu măsură. În mod normal atmosfera Pământului, în special stratul de ozon, sunt programate să filtreze cantitatea de raze UV și raze albastru-violet strict necesară pentru funcționarea normală a organizmelor vii. Dar ce se întâmplă când fluxul de raze în diapazonul acesta este prea intens și cum se poate întâmpla acest lucru? Conform datelor OMS creșterea nivelului de UV duce la majorarea procentului populației afectat de melanom și alte categorii de cancer a pielii, precum și sporirea îmbolnăvirii populației cu cataractă pe tot pământul. Iar razele albastru-violet, fiind în surplus, provoacă deterioarea proceselor fotochimice la nivel de retină, fiind de 15 ori mai periculoase pentru vedere decât celelalte unde ale spectrului vizibil. Schimbările ce se produc în urma acțiunii îndelungate a razelor albastre sunt similare celor ce duc la fotoretinopatie și la degenerărea maculei. De asemenea, stimularea continuă a receptorilor nervului optic excită epifiza, ceea ce la rândul său blochează sinteza melatoninei și epuizeasă stocurile de serotononă. Ca rezultat apare oboseală cronică și depresia... 

Totuși, de unde survine problema?  — Răspunsul este că schimbările în atmosferă și deterioarea stratului de ozon dereglează balansul razelor solare de diferită undă, ce ajung până la noi. Plus la aceasta, și calculatorul sau mobilul, de pe care chiar acum citiți aceste informații, emană o cantitate sporită de raze albastre. Conform Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks emanarea în cazul gadget-urilor cu 40% depășește lumina naturală. Și problema este agravată și de faptul că monitorul se află prea aproape de ochii noștri.  Este important acest avertisment și pentru părinți în vederea reglamentării folosirii necontrolate a aparatelor digitale de către copii, deoarece copii sunt mult mai sensibili la aceste efecte nocive în comparație cu cei vârstnici. 

Dar bine, acum nu avem scopul să discutăm soluționarea problemelor globale, cu toate să aceasta ar fi soluția principială, dar cum ar putea să facem față problemei în particular? O soluție ar fi mărirea protecției contra luminii albastru-violet. Pentru ziua de azi cea mai avansată soluție sunt lentilele elaborate după tehnologia BluV® Xpert. Dat fiind nu este recomandată blocarea totală a spectrului albastru, sunt absorbite totalmente doar razele UV, pe când lumina albastră este blocată la cel puțin 20%, în special pentru spectrul albastru-violet. Nanotehnologiile noi folosite în elaborarea lentilelor permit absorbirea nu doar printr-un strat protector UV, ca în cazul lentilelor standarde, dar prin însăși materialul din care este confecționată lentila. Tot în acest material sunt incluși coloranți ce echilibrează culoarea reziduală. BluV-Xpert într-o combinare cu Neva Max UV realizează o soluționare optimă pentru protecția de lumina albastră dăunătoare: BluV-Xpert protejează de 2,5 ori mai mult decât lentilele standart de radiația directă, iar Neva Max UV – cu 30% mai puțină reflectare din partea verso a lentilei.  Printre altele, este cazul de menționat că elaborarea BluV-Xpert a fost decorată cu Silmo d’Or 2018!

Deci, pentru a păstra o sănătate și o dispoziție bună este importantă și o protejare adecvată a ochilor noștri de influiențele nocive a razelor UV și albastre. Un sondaj arată că 70% din purtătorii de ochelari ar cumpăra lentile cu protecția corespunzătoare. Astfel de protecție este disponibilă în Chișinău în rețeaua de saloane de optică ”Astro-Optica”. Salonul „Astro-OPTICA” are deja o reputație și o experiență durabile în acest domeniu! Sunteți invitați pentru a vă familiriza personal cu oportunitățile menționate. Să facem dar tot ce depinde de noi pentru ca culoarea albastră a cerului să ne aducă doar bucurie și dorință de a trăi din plin!